O nama

Logopedski centar Sinapsa razvio se iz želje našeg tima da svoje iskustvo i znanje podeli sa roditeljima, vaspitačima i personalnim asistentima kako bi naša deca bila usmeravana na pravi način, kako u našem centru tako i kod kuće i vrtiću. Zato posebnu pažnju pridajemo obuci svih onih koji čine detetovo najbliže okruženje.

Cilj nam je da sve veštine koje dete nauči kroz individulani rad sa terapeutima, generalizuje u široj socijalnoj sredini kroz pravilno usmerenje i praćenje.

U individualnom radu koristimo najsevremeniji dijagnostički instrument koji spaja ono najbolje iz metodologije ABA terapije i Skinerove analize verbalnog ponašanja, The VB MAPP (Verbal Behavior Milestones Assessment and Placement Program)  koji je pogodan za svu decu sa kašnjenjem u govorno- jezičkom razvoju. Uz pomoć ovog instrument procenjujemo detetove trenutne veštine, nakon čega postavljamo merljive ciljeve koji nam pomažu u praćenju detetovog napretka.

Predškolske ustanove predstavljaju snažnog partnera koji je prepoznao važnost prevencije, detekcije i tretmana govorno- jezičkih poremećaja kod dece, kao i obuku njihovog kadra (vaspitača, personalnih asistenata) za rad sa decom sa autizmom, razvojnom disfazijom, disharmoničnim razvojem i drugim razvojnim poremećajima.

U našem centru možete dobiti sveobuhvatnu procenu tima stručnjaka koji čine logopedi, somatoped, reedukator psihomotorike, psiholog.